ВИНАРНАТА

Винарна „Братя Георгиеви“ бе създадена от моя баща и чичо ми преди около 10 години.

Вдъхновен от родното село на моята баба, баща ми, от виден столичанин, роден и израснал в София, се превърна в горд жител на село Плоски. Това райско кътче се намира малко преди Сандански (ако пътувате от София) и крие прекрасна природа, весели жители с буен македонски дух и изпълнено със звезди небе, което лично мен ме кара да се чувствам сякаш летя!

Още от ранна детска възраст баща ми мечтае да прекарва повече време в село Плоски, защото е пленен от енергията и красотата му. Като малък не успява обаче да постигне това, затова на 40-годишна възраст оставя софийския живот и се мести в китното селце, за да сбъдне детските си мечти. Тогава, с помощта на местни технолози, се учи да произвежда вино, става собственик на лозя, за която се грижи с истинска любов и заразява цялото семейство с тази любов. След това двамата с чичо ми поставят началото на нова семейна история, като основават винарна „Братя Георгиеви“ и не спират да обогатяват уменията си и да правят все по-добро и специално вино с всяка реколта. Чичо ми вече е сертифициран технолог и с иновативните си идеи и страстта към виното всяка година допринася за създаването на висококачествена бутикова продукция.

Георги Георгиев – тате и Тодор Георгиев – чиче са братята, които се грижат за лозята, създават виното, бутилират го и благодарение на тях аз имам качествен продукт, който с гордост наричам моето „Либе“.


Безрезервно вярвам в качеството на виното, което моето семейство създава. Особено съм щастлива, че то може да достигне до всеки и освен това този еликсир – бащиното и чичово вино, ще бъде придружено с моите емоции, които, докоснали бутилката, ще докоснат и вашите сърца. Ще ви припомнят, че емоциите трябва да се подхранват, изразяват и предават!

По-лудо вино!
По-страстно Либе!
Изрази емоция!
Покажи характер!
Почувствай!
Вкуси!
Налей ми, Либе!

всяка година
винарната

Всяка година винарната получава бронзов, сребърен или златен медал на две първенства – Paris Wine Cup и Balkans International Wine Competition.
Това признание от винените специалист мотивира производството и стремежа към по-добро и по-добро вино всяка година.

Sauvignon blanc 2020

Rose Melnik 2020

Melnik 2019

Този сайт използва „бисквитки“, за да работи оптимално и да подобри Вашето преживяване.